Jamaican Bell

  • Species: Capsicum baccatum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Laat
  • Opbrengst: Goed
  • Heetheid: Niet pittig

Altijd bijzonder, een plant uit de baccatum-groep. Door de mooie, grote plant met veel frisgroen blad, door de bloempjes die wit zijn met een okergele of olijfgroene cirkel van vlekjes. En door de vaak bijzondere pepervorm. En deze Jamaican Bell heeft de klokvorm die een aantal rassen uit deze groep hebben. En in dit geval in een vrij grote vorm, de pepers worden zo’n 5 tot 8 centimeter groot.

En de pepers zijn niet heet, helemaal niet zelfs. Hooguit een heel klein beetje pittigheid rond de zaadlijsten maar ook dat heb ik eigenlijk dit jaar niet geproefd. Ze is ook niet echt een paprika in de zin van zoet, sappig, dikwandig; deze pepers zijn juist dunwandig, nog wel lichtzoet maar vooral kruidig van smaak, en passen dus in heel veel gerechten maar ook leuk om te drogen voor poeder, handig om te mengen met andere pepers in een sambal die je iets minder heet wilt maken, etc..

De opbrengst is prima, en de ‘klokken’ hangen mooi verspreid in de plant.

Ik kon op 27 augustus in de kas de eerste rijpe paprika-peper (want ik weet zelf ook niet goed of ik haar nu een paprika of een peper moet noemen :-)) oogsten. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief