Maui Purple

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Paars - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Heetheid: Medium heet

Wat een leuke peper! Ik teelde dit ras in 2020 voor het eerst maar zeker niet voor het laatst. Want de planten zijn mooi: met paarse stelen, donkergroene bladeren met een vleugje donkerpaars, en lichtpaarse bloempjes. Vervolgens zijn ook de pepers zelf heel diep donkerpaars, bijna zwart en zeer glanzend. Ze rijpen uiteindelijk naar dieprood. De pepertjes zijn vrij klein/dun: ongeveer 5 centimeter lang en een halve centimeter breed. Ze zijn medium heet tot heet en hebben een lekkere kruidige smaak.

De opbrengst is zeer goed, met letterlijk tientallen pepertjes opbrengst (zie foto’s). De pepertjes zijn handig in de keuken, soms prikte ik er 2 of 3 aan een tandenstokertje en liet die in een gerecht mee sudderen, of ik sneed ze klein, de kleine zaden kun je er makkelijk ‘uit rollen’. Lekker ook voor sambal of om te drogen.

De planten werden zo’n 60 centimeter hoog en de pepertjes staan rechtop in de planten.

Ik kon in de kas in de eerste week van augustus de eerste rijpe peper oogsten. En daarmee is ze uiteraard zeer geschikt voor de teelt onder glas maar heeft ze met wat ervaring (vroeg genoeg zaaien en een zonnige plek in een pot vanaf mei) zeker ook een goede kans van slagen in de buitenteelt. Die teelt in pot is niet alleen noodzakelijk omdat het warmer en meer gecontroleerd qua vocht, voeding, etc. is, ze is ook nog eens erg mooi in een pot door de kleurencombinatie en grote hoeveelheid bloempjes en pepertjes  in de planten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hedwig

Ik heb deze peper dit jaar gezaaid en een aantal planten in de kas. Het duurde erg lang voordat de plant wat groter werd, ik denk door het koude voorjaar. Nu zitten ze vol met paarse pepers en wacht ik tot ze rood gaan worden.
Prachtige plant met prachtig mooie bloemen en pepers. Nu de kleur nog, hoop dat het nog lukt zo aan het eind van het seizoen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief