Pepperoncini Stavros

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Vroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Mildheet

Allereerst excuses voor het ontbreken van een foto van de plant met pepers, ik zou zweren dat ik die wel heb gemaakt maar ik kan de foto nergens meer vinden. Dan maar een goede beschrijving van de plant; die werd hier in de kas behoorlijk fors van formaat, wel 80 tot 90 centimeter hoog. En ik moest er een stok bij zetten en haar aanbinden. Dat kwam doordat de plant zelf behoorlijk groot is, maar het kwam ook omdat de planten heel veel pepers droegen, zonder opbinden waren stelen met pepers omgevallen of geknakt.

De pepers zijn ook redelijk groot van formaat, bijna als een klein paprikaatje, zo’n 4 centimeter breed en 6 centimeter lang. Ze rijpen van middelgroen naar dieprood. De pepers zijn dunwandig, knapperig en iets heter dan ik had verwacht; zeker niet medium heet maar wel ruim mildheet. Er zijn vast mensen die deze pepers zonder te verblikken of verblozen zo op kunnen eten maar ik niet :-)).

Ze is natuurlijk een Griekse peper, en als je op haar naam googelt vind je recepten van in zoetzuur ingemaakte onrijpe pepers. Die onrijpe pepers lijken trouwens op foto’s dan wel iets lichter dan mijn Stavros, geen idee hoe dat komt want mijn 3 planten waren identiek, uit gekochte zaden, en de rijpe pepers kloppen wel met de afbeeldingen die op internet vindt.

Hoe dan ook, onrijp zijn de pepers natuurlijk ook frisser en kruidiger en minder pittig dan de rijpe pepers, ik heb het zelf niet gemaakt maar ik kan me voorstellen dat ze onrijp in zoetzuur slechts licht pittig zijn.

De opbrengst was hier trouwens prima. Ik kon in de kas in de eerste week van augustus de eerste rijpe peper oogsten, prima voor in de kas, en voor ervaren pepertelers.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief