Jays Ghost Scorpion Peach

  • zeer heet
  • soort: Capsicum chinense
  • vroegheid: 137 dagen

Ook een zeer hete peper. En helaas is ze niet helemaal geworden wat ik graag had gewild. Maar niet getreurd, want al met al een zeer hete peper met een heerlijk fruitig en kruidig aroma in een prachtige zacht perzikachtige kleur. Maar als je googelt op de naam Jay’s Ghost Scorpion Peach vind je foto’s en informatie over pepers die uit een kruising tussen een Trinidad Scorpion en een Peach Bhut Jolokia is ontstaan. En dat zou dan de niet glanzende want pokdalige, en puntige vorm van de Peach Bhut Jolokia op moeten leveren, maar bij de beschrijving van de zaadhandel staat al dat ze een nieuwe kruising is en daarmee nog niet stabiel.

Nou, hier bleek ze wel stabiel, want alle drie de planten gaven dezelfde vorm en kleur, maar niet dat gewenste puntige en pokdalige. Toen ik eenmaal over die teleurstelling heen was werd ik toch nog blij. Want ze lijkt veel op de Habanero Peach die je ook in deze database vindt. Maar dan zijn de pepers iets heter, er hangen iets minder pepers in de plant (maar de Habanero Peach heeft dan ook wel een echt heel grote opbrengst), en heeft in ruil daarvoor pepers die een slag groter zijn. Dus: even laat/vroeg als de Habanero Peach, iets minder in aantal, iets groter en iets heter.

Hier op de Brown Butlah na de heetste peper van dit jaar (of toch de Jamaican Hot Chocolate?), in ieder geval top drie.

De planten werden hier zo’n 60 centimeter hoog en 45 centimeter breed. Ik kon in de kas begin september de eerste rijpe peper oogsten.

Laat een reactie achter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!