Cayenne Long Slim

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Vroeg
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Heetheid: Medium heet

Leuke Cayennepeper! Mijn favoriet is/was de Cayenne Ring of Fire die je ook in deze database kunt vinden. En deze Cayenne Long Slim was voor mij nieuw, maar ze doet zeker niet voor de Cayenne Ring of Fire onder.

De pepers zijn iets langer dan de Ring of Fire (maar zeker niet heel lang hoor). Maar wel allemaal met een vrolijke ‘kreukel’ in het bovenste deel van de peper, en vervolgens heel dun aflopend. De foto’s laten dat beter zien dan ik in woorden kan beschrijven.

Een behoorlijk vroege peper ook, ik kon in de kas in de eerste week van augustus al de eerste rijpe pepers oogsten, ze heeft dus zeker ook een kans van slagen in de buitenteelt (mits in februari gezaaid en in pot op een warme en zonnig terras gehouden, kijk voor meer teelttips op deze pagina: Peper).

Ze is een echte cayennepeper, zowel in smaak als heetheid; medium heet en lekker fris kruidig van smaak.

De planten werden hier zo’n 60 centimeter hoog, de pepers rijpen van middelgroen naar helderrood. En de opbrengst is meer dan prima.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ellen

Heel erg leuke peper met die kronkels, vorig jaar veel van gekweekt. Maar helemaal niet heet, ze smaken bijna als een zoete puntpaprika! Ik heb er heel wat gewoon in zijn geheel ingevroren, niet geblancheerd, je moet ze dan wel snijden voor ze ontdooid zijn anders heb je een papje. Vers waren ze heerlijk in salades, of heel decoratief het kronkelige stuk gevuld met roomkaas (zadenlijst er priegelig uitgehaald).

Meld je aan voor de nieuwsbrief