Yalova Yaglik

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Heetheid: Nauwelijks pittig

Forse planten, hier werd ze in de kas zeker ruim 140 centimeter groot. Geeft een zeer goede opbrengst van 13 tot 16 centimeter lange, puntige pepers. Ik kon zelf van 3 planten bij elkaar meer dan 60 van deze kleine zoete pepers oogsten, er moesten extra stokken bij komen om de plant met de vruchten een beetje te ondersteunen.

De eerste weken smaakten de vruchten heerlijk zoet en knapperig, en waren ze ook rond de zaadlijsten niet pittig (meerdere pepers goed geproefd, ook rond de witte zaadlijsten). Prima geschikt voor allerlei salades, en in allerlei andere gerechten waar je paprika’s in gebruikt, maar door het mooie formaat ook handig om te roosteren en te vullen.

In september zat ik op de volkstuin op te scheppen over deze leuke paprika en legde een paar paprika’s neer om te laten proeven; toen vond iemand ze toch wel heet. Ik heb ze zelf toen ook weer geproefd en toen was het vruchtvlees nog steeds zoet, maar rond de zaadlijsten werd ze pittig. Ik kon haar nog steeds gewoon zo opeten hoor, het was maar een zeer milde warme pittigheid, maar het was er wel, houd daar dus wel rekening mee en proef even voor je de pepers in de keuken gebruikt.

Ik kon in de kas 91 dagen na het uitplanten van de zaailingen de eerste rijpe vruchten oogsten, geschikt voor kasteelt, maar voor ervaren pepertelers en vroege zaaiers ook wel een kans van slagen buiten (in pot).

Meld je aan voor de nieuwsbrief