Habanada

  • Species: Capsicum chinense
  • Kleur: Crème - Pasteloranje
  • Teeltduur: Laat
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Niet pittig

Leuk!! Een nieuwe favoriet hier. Want ik hou nu eenmaal van soorten die een beetje afwijkend zijn (van wat dan ook, of het dan om XXL-paprika’s gaat, of veelkleurige pepers, of gestreepte tomaten, paarse bonen of van mijn part om gevlekte basilicum 🙂 ). Ook de naam is grappig (vind ik, en goed gevonden).

En dit is zeker zeker apart. Want ze ziet eruit als een extreem hete habanero. In een groot formaat van ruim 6 centimeter lang. En in een mooie kleur; de pepers rijpen van witgroen naar een zachte perzikroze- tot zalmoranje kleur (iets ertussenin dus).

Maar ze is helemaal niet heet, er is zelfs geen of amper iets pittigs te bespeuren. De smaak is zachtzoet, fruitig, fris. Maar je ruikt en proeft wel een vleug van dat overbekende kruidige habanero-aroma (maar niet zo sterk). En dat maakt haar heel bijzonder! Heerlijk in salsa’s en andere koude gerechten maar ook in Surinaamse, Cubaanse, etc. gerechten die je wel wat smaak van een habanero wilt geven maar niet de heetheid. Maar ook lekker in een (oosterse getinte) salade.

De planten werden hier zo’n 50 centimeter hoog en groeiden vrij breed. De opbrengst is zeer goed, de pepers hingen in overvloed langs de bijna horizontale takken, zie foto’s.

De eerste pepers begonnen hier in de kas rond de 2e week van augustus te rijpen. En daarmee is ze vooral geschikt voor de teelt onder glas. Mocht je haar toch buiten willen telen, zaai dan vooral vroeg (begin februari) en houd de planten vanaf half mei in pot op het warmste en zonnigste plekje dat je haar kunt bieden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief