Scotch Bonnet Golden

  • Species: Capsicum chinense
  • Kleur: Groen - Geel
  • Teeltduur: Laat
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Zeer heet

Scotch Bonnets zijn serieus hete pepers uit de chinensegroep. Minder bekend maar zeker niet minder geliefd dan de veel bekendere Habanero. Ze zijn net zo heet als Habanero’s, maar de vorm is vaak wat ronder, bijna pompoenvormig (Habanero’s zijn over het algemeen iets smaller en langer, bijna lantaarnvormig).

Ik hou van allebei, zowel Habanero’s als Scotch Bonnets. Want eigenlijk is de vorm wel het belangrijkste verschil, je kunt beide pepers heel gemakkelijk in recepten met elkaar wisselen. Want ook deze Scotch Bonnet is heel kruidig en wat fruitig in het aroma, ik vind de geur altijd sterk en bijna verslavend lekker.

En dit is dan ook nog een mooie geeloranje vorm en in een wat groter formaat dan normaal, ik zou zelf zeker geen hele peper in de nasi doen, lijkt mij de helft (of zelfs driekwart) teveel van het goede :-).

En de opbrengst is ook nog eens prima. Het enige dingetje is de vroegheid, bijna alle chinesepepers zijn late pepers en dat betekent dat ze het het beste onder glas doen, en al in februari zaaien natuurlijk. Ook ervaren pepertelers kunnen er prima mee overweg, houden ze vaak ook als kuipplant over. Ik kon hier in de kas (begin februari gezaaid en begin mei uitgeplant) op 2 september de eerste rijpe peper oogsten, en die oogst ging door tot de planten er in november uit gingen.

De planten worden niet heel groot, zo’n 60 tot 70 centimeter, ze worden wel bijna net zo breed als ze hoog worden. En dat is nodig omdat de planten een prima opbrengst geven, aan elke tak hangt om de 5 centimeter een peper.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief