Sladki Ferdi

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Nauwelijks pittig

Een bijna-paprika vermomd als cayennepeper 🙂 .

De planten worden zo’n 60 tot 70 centimeter hoog, met daarin een flinke hoeveelheid vrij grote cayennepepers (12 tot 15 centimeter lang). Alleen zijn de pepers niet heet. De smaak van de rijpe pepers is zoet en vooral kruidig, en er zit slechts een vleugje pittigheid in. Onrijp zijn de pepers natuurlijk ook eetbaar, dan zijn ze zelfs helemaal zonder enige heetheid en smaken ze als een groene paprika; fris, knapperig, kruidig en met een vleugje bitter. Dunwandig. Zowel rijp als onrijp lekker in salades en roerbak. Leuk en lekker ook om te drogen en er een iets pittig paprikapoeder van te maken.

De opbrengst is meer dan prima.

Helaas ben ik vergeten een foto van de plant te maken, maar de plant leek een beetje op de Sweet Cayenne die ik een paar jaar geleden had:

Ik kon in de kas in de eerste week van augustus de eerste rijpe paprika/peper oogsten. En daarmee is ze uiteraard geschikt voor de teelt onder glas maar heeft ze zeker ook een kans van slagen in de buitenteelt (mits vroeg gezaaid, in pot op een warm terras gehouden, etc.).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief