Chinese Five Color

  • heet
  • soort: Capsicum annuum

Altijd mooi en vrolijk, en daarnaast ook gewoon een prima peper voor in de keuken. Goed heet, niet enorm heet, maar een beetje vergelijkbaar met een gemiddelde cayennepeper (ietsje heter).

Ik teel haar dan ook altijd een beetje voor de sier, maar gebruik de pepers dus zeker ook in de keuken. Ik noem dit soort pepers ook wel ‘kerstverlichting’, en dat komt omdat het blad donkergroen is (voor de bloei zelfs met een paarse gloed), de bloempjes zijn lilapaars, en de pepertjes rijpen van lilapaars via crèmewit en geel en oranje naar fel rood. En tijdens het rijpen zie je dus al die kleurtjes tegelijk in de plant, van alle pepertjes in alle stadia van rijpheid.

peper-chinese-five-color-bloem

Vrolijk gezicht, opvallend kleurig. En gewoon goed pittig. De  planten werden hier zo’n 60 centimeter hoog, en blijven slank, worden niet veel breder dan zo’n 30 centimeter. De pepertjes zelf zijn vrij klein, zo’n 2 x 2 centimeter groot. En daarmee is de opbrengst in grammen vruchtvlees natuurlijk niet zo heel groot, maar in hoeveelheid pepers per plant gewoon prima. En 1 of 2 pepertjes is voor een gerecht voldoende.

peper-chinese-five-color-onrijp

Ik kon in de kas begin september de eerste rijpe peper oogsten.

 

Laat een reactie achter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!