Korean Maraca

  • medium heet tot heet
  • soort: Capsicum annuum
  • vroegheid: 126 dagen

 

Zuiver hete, friskruidige peper, duidelijk zeer geschikt voor de Aziatische keuken (maar ze was hier ook prima bruikbaar in sambal, stoofschotels, etc. hoor). Geeft net als de Yatsufusa een zeer grote opbrengst van rechtopstaande pepers in trosjes. Op de foto van de plant kun je zien hoe de pepers groeien en hoe dicht op elkaar die trossen met pepers zitten.

De pepers zijn zo’n 5 centimeter lang, ze rijpen van donkergroen naar felrood. Onrijp groen zijn ze medium heet, fris, kruidig. Rijp worden de pepers heter maar ook zuiverder heet van smaak (bijna citrusachtig).

De planten werden hier zo’n 100 centimeter hoog maar niet zo breed, slank en opgaand, had een stok nodig om de takken met trossen pepertjes te kunnen dragen.

Over de vroegheid: ik kon (in dit jaar met de lang koud blijvende lente en daardoor bijna alle rassen tomaten, paprika’s en pepers zo’n 20 tot 30 dagen later dan normaal) 126 dagen na het uitplanten van de zaailingen de eerste rijpe vruchten oogsten (op 27 augustus), en dat is dan al wel behoorlijk laat.

Mocht je ook groene pepertjes prima te gebruiken vinden, dan denk ik dat ze ook nog wel geschikt is in de buitenteelt (voor ervaren peper- en paprikatelers en voor vroeger zaaiers, en mits je de planten in pot op een zonnig en warm terras houdt (= warmer). Ze zou dan in oktober zeker ook nog een goede oogst aan rijpe pepers moeten geven.

Laat een reactie achter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief