Buena Mulatta

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Paars - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Goed
  • Heetheid: Mildheet

Buena Mulatta betekent ‘Mooie Kleur’. En dat is dan een goed gekozen naam. Want de pepers rijpen van donkerpaars via oudroze en crème naar een soort paarsig zachtoranje. Ik heb de pepers vaak genoeg wat langer laten hangen maar echt rood of oranje werd ze niet.

Bijzonder, maar ook gewoon lekker. Onrijp paars smaken de pepers bijna als een paprika, helemaal niet heet of slechts amper pittig. Maar naarmate ze rijpt wordt ze pittiger, zo ergens tussen mildheet en medium heet in (in ieder geval minder heet dan een cayennepeper uit de winkel).

De planten zijn ook mooi, het blad is donkergroen met een wat paarsachtige gloed (al kun je dat op de foto niet goed zien), de bloempjes zijn fel donkerpaars met een wit randje. En de planten zijn los en sierlijk, (in de kas) zo’n 80 centimeter groot met overhangende takken met pepers in al die verschillende kleurtjes.

Samen met de vroegheid (ik kon op 7 augustus al de eerste rijpe pepers oogsten) denk ik dat ze een erg mooie plant maakt in een pot op een warm terras (uiteraard wel in februari al zaaien dan), met ook buiten zeker kans op een leuke oogst. In de kas was de opbrengst prima.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief