Alcohol – aardbeienlikeur

Inmaak Aardbeien op alcoholIngrediënten voor 1 liter

  • 700 gram aardbeien
  • 200 gram suiker
  • 1 liter alcohol van minimaal 35%
  • 1 vanillestokje

Recept:

Doe in een pot afwisselend lagen schoongemaakte aardbeien (gewassen en gedroogd en kroontjes verwijderd) en suiker, vermengd met het schraapsel uit het vanillestokje. Leg het leeg geschraapte vanillestokje er ook tussen. Giet er de alcohol op, sluit de pot (bijvoorbeeld een weckfles) en zet deze koel en donker weg voor 3 maanden (zie foto). Verse juli-aardbeien zullen dus likeur geven in oktober/november. Af en toe pot even openmaken en roeren om de nog niet opgeloste suiker alsnog op te lossen. Na het roeren uiteraard de pot wel weer goed afsluiten om alcohol vervlieging te voorkomen. Na 3 maanden zeef je de aardbeien door een zeef en vervolgens het sap door een doek om ook de kleine onzuiverheden eruit te filteren. Schenk de likeur in mooie flessen.

1 jaar te bewaren, maar veel te lekker, dat gaat ‘ie echt niet halen :-).