Alcohol – pruimenlikeur

Inmaak PruimenlikeurIngrediënten voor 1 liter

  • 1 kilo pruimen
  • 300 gram suiker
  • 1 liter alcohol van minimaal 35% (bijvoorbeeld jenever)
  • 1 kaneelstokje

Recept:

Was de pruimen, droog ze en snijd ze in stukken. Doe ze in een pot, met schil en pitten. Doe de suiker en het kaneelstokje erbij. Giet de alcohol erop, de vruchten moeten geheel onder alcohol staan (zie foto rechts). Zet de afgesloten pot 3 maanden koel weg, roer af en toe om de suiker volledig op te lossen (na het roeren uiteraard de pot wel weer goed afsluiten).

Na 3 maanden heeft de alcohol een mooie amberachtige kleur en zeef je het mengsel eerst door een zeef en vervolgens door een doek om ook de kleine onzuiverheden eruit te filteren. Schenk de likeur in mooie flessen. Ook deze likeur is met gemak een jaar te bewaren, maar ook weer te lekker om lang te laten staan. Zelf nog nooit geprobeerd maar het schijnt ook erg lekker te zijn om de jenever te vervangen door Brandy. Zelf wel geprobeerd: een extra kaneelstokje erbij; wordt een erg lekkere winterse pruimen-kaneellikeur.