Azijn – Zoetzure frambozenazijn

Herkomst recept: dat weet ik niet meer

INGREDIËNTEN:

  • 250 gram frambozen
  • 2,5 deciliter azijn (bijvoorbeeld witte wijnazijn of kruidenazijn)
  • 250 gram suiker
  • 1 deciliter water

RECEPT:

Dit recept kun je ook maken met dezelfde hoeveelheden bramen of  zwarte bessen of vlierbessen. Ze is lekker in allerlei dressings, maar schijnt ook verzachtend te zijn bij keelpijn (geen idee of het klopt).

Doe de azijn in een schone pot en doe daar de frambozen bij, sluit het deksel en laat dit 5 volle dagen staan. Zeef de azijn dan, de frambozen kunnen weggegooid worden. Breng het water aan de kook en voeg de suiker toe. Laat dit 10 minuten koken tot het stroperig is. Voeg dan de gezeefde frambozenazijn toe en breng nogmaals aan de kook.

Laat 2 minuten doorkoken en giet het kokende mengsel dan in met soda en kokend water gesteriliseerde flessen of potten die je daarna goed hebt nagespoeld met kokend water.