Chutney van appels en uien

voor 5 potten van 300 gram

Ingrediënten:

  • 1 kilo rode uien (zoeter dan gewone uien maar je kunt eventueel ook gewone uien gebruiken)
  • 500 gram moesappels
  • 3 tenen knoflook
  • 4 deciliter appelazijn of witte wijnazijn
  • 300 gram suiker
  • 2 theelepels koenjit
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel witte gemalen peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 200 gram blanke rozijnen

Recept:

Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de appelen, verwijder klokhuizen en snijd ze in stukjes. Pel de knoflook en pers ze uit. Doe de uien, knoflook en appel met 1 deciliter azijn in een pan en kook dit zachtjes 20 minuten tot alles zacht is en het vocht vrijkomt. Voeg dan suiker, kruiden en rozijnen toe en kook dit nog een kwartiertje. Voeg dan de rest van de azijn toe en laat dit nog 20-30 minuten pruttelen tot de chutney de gewenste dikste heeft. Schep dan de hete chutney in met kokend water gesteriliseerde potten, sluit ze af en laat ze ondersteboven afkoelen.

Na 4 weken “op smaak”, 12 maanden houdbaar.