Chutney van uien en paprika

voor 7 potten van 400 gram

Ingrediënten:

  • 2 kilogram uien
  • 500 gram rode paprika’s
  • 500 gram gele paprika’s
  • 3 tenen knoflook, gepeld en geperst
  • 5 eetlepels olie
  • 600 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 5 deciliter azijn
  • 4 theelepels zout
  • 4 theelepels grof gemalen peper
  • 4 theelepels zoet paprikapoeder
  • 400 gram blanke rozijnen

Recept:

Pel de uien en snijd ze in ringen. Was de paprika’s, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd ze in stukjes van 2 x 2 centimeter. Verhit de olie in een hapjespan, voeg uien, paprika’s en knoflook toe en bak dit zachtjes een kwartiertje op een laag vuur. Voeg daarna suiker, zout, azijn, peper en paprikapoeder toe en laat dit in ongeveer 45 minuten tot de gewenste dikte inkoken. Voeg dan de rozijnen toe en laat die ook nog 10 minuten zachtjes meekoken. Doe dan de chutney in met kokend water gesteriliseerde potten, sluit ze af en laat ze ondersteboven afkoelen.

Na circa 4 weken is de chutney goed op smaak (bij vlees en kip) en ze is 12 maanden houdbaar.