Crème van kweeperen

Details

Soort keuken: Nederlands

voor 3 potten van 300 gram

Ingredienten:

  • 1,5 kilo kweeperen
  • 3 deciliter water
  • 800 gram kristalsuiker
  • later: basterdsuiker

Recept:

Schil de kweeperen, verwijder klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes, doe de blokjes in een kookpan. Doe alle schillen, klokhuizen, etc. in een doek of puntzeef en hang dat zwevend in diezelfde pan. Schenk het water bij de kweeperen en de zak/zeef met schillen. Breng aan de kook en laat 45 minuten zachtjes pruttelen, regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. Haal dan de zak of zeef uit de pan en laat die iets afkoelen. Knijp dan de zak heel goed uit of druk met een lepel op de zeef tot alle sap weer in de pan is bij de kweeperenmoes.

Voeg nu de suiker toe en laat dit nog eens 45 minuten zachtjes koken, regelmatig roeren. Je hebt nu een zeer dikke gelei. Doe de hete gelei in met kokend water gesteriliseerde potten (met brede hals!). Sluit ze goed af en laat ze ondersteboven afkoelen.

Circa 12 maanden houdbaar. De crème in de pot is zo dik dat je er plakjes van kunt snijden (of driehoekjes, of balletjes met een meloenboortje bijvoorbeeld). Haal er voor gebruik wat crème uit en snijd dat in de gewenste vormen. Bestrooi de plakjes aan alle zijden met basterdsuiker. Deze ‘snoepjes’ zijn in de koelkast nu nog 1 maand houdbaar en zijn heerlijk bij de thee, toetjes, als tussendoortje, etc.

Instructies

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief