Dragonazijn

Ingredienten

  • ongeveer 12 takjes dragon
  • 500 cc azijn van goede kwaliteit

Details

(10 beoordelingen)

Bron: The River Cottage Handbook Preserves 2
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Soort keuken: Mengelmoes

Dit is amper een recept te noemen, zo eenvoudig is het. Maar zo lekker, ik gebruik het heel graag in allerlei dressings of als ik zelf mayonaise wil maken, etc.. De dragonazijn is net zo lang houdbaar als dat op het flesje azijn dat je gebruikt wordt aangegeven. Sinds ik het voor de eerste keer heb gemaakt doe ik dat elke nazomer zodat ik in de winter en voorjaar (tot de plant weer uit gaat lopen en ik vers kan plukken) altijd een flesje op voorraad heb.

Gebruik vooral lekkere azijn, het kan ook prima met een fles goedkope azijn van nog geen euro maar de azijn wordt alleen maar lekkerder en dieper van smaak als je ook nog bijvoorbeeld een goede witte wijnazijn of biologische natuurazijn gebruikt.

Instructies

Stap 1: Stap 1

Gebruik een fles die goed schoon en droog is. Controleer de takjes dragon op vuil en beestjes, was ze liever niet. Doe de blaadjes en jonge toppen in de fles en giet de azijn erop. Sluit af met de dop en zet 30 dagen op een koele en donkere plaats. Schud elke week even voorzichtig zodat de smaken goed kunnen intrekken

Stap 2: Stap 2

Zeef na 30 dagen de inhoud van de fles en giet de azijn vervolgens nog door een koffiefilter of dubbelgevouwen kaasdoek zodat de azijn die je overhoudt mooi helder is. Giet de azijn in een schoon en droog flesje.

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief