Gelei van gember met peren

Details

voor 6 potten van 2,5 deciliter

Ingrediënten:

  • 1500 gram peren (schoon gewogen, geschild, klokhuis verwijderd, in kwarten gesneden)
  • 750 gram geleisuiker speciaal
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 10 bolletjes gember (uit en pot gemberbolletjes in siroop, te koop in elke supermarkt)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 deciliter water

Recept:

Hak de bolletjes gember zo fijn mogelijk en doe samen met 1 volle theelepel kaneelpoeder in een pan. Voeg een deciliter water en de geleisuiker toe. Breng dit al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de perenstukken toe en breng weer aan de kook. Laat een minuut of 10-15 koken.

Peren zijn anders dan appels, het duurt heel lang tot ze kapot koken, omdat je handappels gebruikt hoef je ze niet lang te koken (ongetwijfeld kun je dit recept ook met stoofperen maken, maar dan zul je de peren eerst gaar moeten koken voor je er ze in de geleisuiker kookt).

Schep de peerstukje uit de pan en doe ze in met kokend water en soda gesteriliseerde en met kokend water nagespoelde potten. Giet de siroop over de peren tot ze goed onder de siroop staan. Sluit goed af en laat ondersteboven afkoelen.

De peren zitten nu in een dikke, nog net iets lopende siroop, lekker bij ijs en andere desserts. Zelf heb ik een deel van de peren zo ingemaakt. De rest nog even door laten koken en met de aardappelpureestamper de peren in kleinere stukjes geduwd. En dat ook in potten gedaan, deze (dezelfde maar kleinere stukjes) gebruik ik als jam, op de boterham, beschuit, cracker, krentenbrood. Ook lekker als aanvulling in bijvoorbeeld taart, of tussen 2 dunne plakjes cake, etc.

 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!