Gelei van kweepeer en citroen

Details

(2 beoordelingen)

voor 5 potten van 0,3 liter

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo kweeperen
  • 3 citroenen
  • 1 kilo kristalsuiker
  • 2 eetlepels Cointreau of Grand Marnier

Recept:

Was de kweeperen. Schil ze en verwijder klokhuis, schillen en klokhuizen bewaren! Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de citroenen uit en vang het sap op. Doe citroensap, suiker en blokjes kweepeer in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Doe de schillen en klokhuizen van de kweeperen bij elkaar in een doek of zeef bij het kokende mengsel. Ik zelf vind het prettig om de schillen/klokhuizen in een puntvormige passeerzeef te doen en die zo in de pan te hangen dat de schillen onder “water staan” maar er dus geen schillen in de gelei kan vallen.

De kweeperen hebben relatief lang nodig om tot gelei te koken, zo’n 35 tot 45 minuten (blijf regelmatig roeren om “aanzetten” te voorkomen). Op het moment dat de gelei goed is (alle stukjes “gesmolten”) zet je het vuur uit. Eventueel kun je de ondertussen lichtrood geworden gelei nog zeven voor een extra heldere gelei. Doe ook nog even de test met het theelepeltje gelei en het bordje om te zien of de gelei goed dik is.

Meng op het laatste moment de likeur door de iets afgekoelde gelei en doe deze in de met kokend water en soda gesteriliseerde potten. Zet ze een nachtje ondersteboven op een doek zodat ze vacuüm kunnen trekken terwijl ze afkoelen.

 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief