Jam van aardbeien en rabarber

voor 3 potten van 0,5 liter

Ingrediënten:

  • 750 gram rabarber
  • 750 gram aardbeien
  • 1000 gram geleisuiker
  • 2 eetlepels citroensap

Recept:

Was de rabarber en “ontvel” de stelen. Snijd de stelen in stukjes van 2 centimeter. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat ze goed uitlekken. Snijd de helft in kleine blokjes en pureer de andere helft. Voeg weer bij elkaar en meng er het citroensap en de geleisuiker door. Laat dit minimaal 3 uur staan.

Doe de stukjes rabarber met 100 ml water in een pan en breng dit aan de kook. Kook het ongeveer 10 tot 15 minuten op half hoog vuur zonder deksel. Meng er het aardbeienmengsel door en laat nog 5 minuten doorkoken.

Vul de met soda en kokend water schoongemaakte potten, sluit ze af en zet de potten ondersteboven tot ze afgekoeld zijn.