Jam van appels en rumrozijnen

Details

(1 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 1000 gram appels
  • 750 gram kristalsuiker (geen geleisuiker!)
  • 200 gram blanke rozijnen
  • 50 tot 75 gram gemengde noten
  • 1,5 deciliter rum

Recept:

Laat de rozijnen een paar uur weken in de rum. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in stukjes. Doe de schillen en klokhuizen van de appels in een pan met 3 deciliter water en laat dit mengsel 10 minuutjes zachtjes koken (in de schillen en klokhuizen zit veel pectine, hetgeen zorgt voor binding van de jam). Giet het mengsel door de zeef en gooi schillen en klokhuizen weg.

Giet het achtergebleven vocht terug in de pan en zet het weer op het vuur. Voeg appelstukjes, de suiker en de noten toe en kook tot het een mooie jam is gevormd (controleer of de jam dik genoeg is door een beetje vloeibare jam op een schoteltje te gieten en af te laten koelen – zo kun je zien hoe dik het is geworden). Zet het vuur uit en doe de uitgelekte rozijnen bij het appelmengsel en laat een kwartiertje staan (af en toe roeren).

Giet dan tot slot de achtergebleven rum bij het mengsel en roer nog een keer goed om. Doe de jam in potten die van tevoren goed zijn schoongemaakt met soda en kokend water en zijn nagespoeld met kokend water. Potten met schroefdeksel afsluiten. Deze jam is 8 tot 10 maanden houdbaar.

 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief