Pompoenchutney

Details

voor 4 potten van 400 gram

Ingrediënten:

  • 200 gram sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetlepels olie
  • 500 gram pompoen
  • 500 gram appels
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels koenjit (= kurkuma)
  • rasp van 1 citroen
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagelen
  • 2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
  • 200 gram suiker
  • 3 deciliter appelazijn of witte wijnazijn

Recept:

Pel de sjalotten en snipper ze. Pel de knoflook en pers ze uit. Verhit de olie en fruit de sjalot en knoflook zacht tot ze glazig is. Verwijder schil en pitten van de pompoen en snijd ze in stukjes. Schil de appels en verwijder klokhuizen en snijd ze in blokjes. In totaal heb je nu bij elkaar zo ongeveer 800 gram schoon vruchtvlees van appel en pompoen samen. Doe dit vruchtvlees bij het sjalottenmengsel en smoor zachtjes 10 minuten. Voeg dan gember, koenjit, citroenrasp, ketoembar toe. Doe je kaneelstokjes samen met de kruidnagelen in een stukje doek (of bijvoorbeeld in stukjes in een thee-ei) en voeg ook toe. Roer om en laat doorkoken.

Voeg tenslotte suiker en azijn toe, breng aan de kook en laat op laag vuur in 30-45 minuten tot de gewenste dikte inkoken (roer regelmatig, door de pompoen heeft de chutney wat sneller de neiging “aan te branden”). Schep de hete chutney in met kokend water gesteriliseerde potten. Sluit ze goed af en laat ondersteboven afkoelen.

Na 4 weken op smaak, 12 maanden houdbaar.

 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!