Rabarberchutney

Details

(8 beoordelingen)

voor 4 potten van 250 gram

Ingrediënten:

  • 500 gram rabarber, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1 grote appel, geschild, in stukjes
  • 3 sjalotten, gepeld en gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel koenjit
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 150 cc azijn
  • 175 gram blanke rozijnen

Recept Doe de rabarberstukjes met de appelstukjes, gesnipperde sjalotten en azijn in een pan (geen aluminium!) en breng dit mengsel zachtjes aan de kook. Voeg na 15 minuten ook al andere ingrediënten toe en laat in ongeveer 45 minuten zachtjes koken tot het geheel een mooie dikke substantie heeft en de rozijnen dik zijn opgezwollen. Regelmatig even roeren. Doe de chutney in glazen potten met metalen deksel, gesteriliseerd of zeer goed schoongemaakt en met soda en kokend water nagespoeld.

Lekker bij kip en varkensvlees. Ongeveer 1 jaar houdbaar.

 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief