Relish van mais

Details

voor 3 potten van 300 gram

Ingrediënten:

  • 6 grote maïskolven (in totaal ongeveer 500 gram maïskorrels)
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • 1 rode Spaanse peper
  • 5 deciliter azijn
  • 175 gram suiker
  • 2 theelepels zout
  • 1,5 eetlepel mosterdpoeder (Toko)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels water

Recept:

Kook de maïskolven beetgaar en haal daarna de maïskorrels van de kolven af. Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Pel knoflook en pers ze. Was de paprika’s, verwijder zaadlijsten en snijd ze in stukjes van 1 x 1 centimeter. Was de peper en snijd haar in ringetjes.

Doe sjalot, knoflook, paprika, peper en 2 deciliter azijn in een pan met suiker en kook dit tot suiker is opgelost. Maak van 2 eetlepels azijn met 2 eetlepels water en de mosterdpoeder en gemberpoeder en zout een papje en voeg dit toe. Kook dit nog 2 minuten mee. Voeg dan de laatste hoeveelheid azijn toe en kook dit ook nog 2 minuten mee. Voeg tot slot de maïskorrels toe meng het heel goed en kook het even door.

Schep de relish in met soda en kokend water gesteriliseerde potten, sluit ze goed af en laat ze ondersteboven afkoelen. Ongeveer 6 maanden houdbaar.

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief