Zoetzuur van appels

voor 5 potten van 2,5 deciliter

Ingrediënten:

  • 7,5 deciliter witte wijnazijn
  • 1 kaneelstokje
  • 5 centimeter verse gemberwortel, geschild en in plakjes
  • 3 kruidnagels
  • 1,3 kilo schoongewogen friszoete handappels, geschild en zonder klokhuis
  • 800 gram kristalsuiker

Recept:

Doe de azijn met kaneelstokje, kruidnagels en plakjes gember in een pan en breng aan de kook. Laat dit 5 minuten koken. Voeg dan de appels, in kwarten geneden toe. Kook dit 5 minuten (zodat de appels stevig blijven). Schep de appels uit de pan en doe ze in met kokend water gesteriliseerde potten. verwijder de gember, kaneel en kruidnagel uit de kokende azijn en voeg nu de suiker toe. Laat dit 5 minuten koken tot alle suiker is opgelost en er een iets ingedikte siroop is ontstaan. Giet deze siroop over de appels tot de appels goed onder siroop staan. Sluit goed af en laat ondersteboven afkoelen. 12 maanden houdbaar.