Zoetzuur van cherrytomaatjes

Zoetzuur van tomatenvoor 2 potten van 200 gram

Ingrediënten:

  • 250 gram kerstomaatjes
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1,5 deciliter azijn
  • 1 deciliter water
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 dessertlepel mosterdzaadjes
  • 4 pimentkorrels

Recept:

Was de kerstomaatjes en dep ze droog. Prik met een satéprikker een gaatje in de tomaatjes, bij de steelaanzet, zo trekken de smaken beter in). Pel de sjalotjes en snipper ze. Pel de knoflook en pers ze. Verhit de olie in een pan en voeg de sjalot en knoflook toe, fruit ze ongeveer 3 minuten zachtjes, maar laat ze niet bruin worden. Voeg vervolgens 1 deciliter water toe en alle andere ingrediënten behalve de kerstomaatjes. Breng het azijn-watermengsel aan de kook en laat 10 minuten borrelen.

Doe de gewassen en drooggedepte kerstomaatjes in met soda en kokend water schoongemaakte potjes. Giet het kokend hete azijnmengsel erover (zorg dat er in elke pot 2 pimentkorrels en een halve dessertlepel mosterdzaad zitten). En zorg dat de kerstomaatjes goed onder de azijn staan. Sluit de potten af en zet ze ondersteboven tot afgekoeld. Circa 6 maanden houdbaar.