Zoetzuur van Pompoen

voor 7 potjes van 3 deciliter

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo schoon gewogen pompoenvlees
  • 1 liter azijn
  • 750 gram suiker
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 4 kruidnagelen
  • 1 kaneelstokje

Recept:

Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Was de citroen en sinaasappel. Schil ze heel dun (niet de witte velletjes meeschillen) en snijd de schillen in dunne reepjes. Doe de schilletjes samen met kaneelstokje en kruidnagelen in een stukje doek, bindt het vast. Pers citroen en sinaasappel uit. Breng in een grote pan azijn, suiker, het stukje doek met daarin schilletjes, kaneelstokjes en kruidnagelen, aan de kook. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken. Voeg nu de pompoenblokjes toe. Zorg dat het azijn-suikermengsel niet kookt maar tegen de kook aan blijft.

Als de pompoenblokjes glazig zijn geworden verwijder dan het stukje doek met inhoud en schep het pompoenzoetzuur dan in met kokend water gesteriliseerde potten. Draai de deksels erop en laat ze omgekeerd afkoelen. Houdbaarheid 8-12 maanden.