Aardappelgratin (bij)

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 3 deciliter volle melk
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 800 gram voorgekookte aardappelschijfjes (uit pak of zelf geschild, 8 minuten voorgekookt en in plakjes gesneden)

Recept:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eieren los met de uitgeperste knoflook, melk, olie, kaas en wat peper en zout. Schep de aardappelplakjes erdoor. Vet een ovenschaal in en schep het mengsel in de schaal. Bak de gratin in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Je kunt er nog van alles mee doen: meng er wat uitgebakken spekjes doorheen, blokjes ham, neem een andere kaassoort als pecorino of emmenthaler, voeg gehakte bieslook en/of peterselie toe, gedroogde tomatenstukjes, wat gebakken uienringen, of verzin zelf iets lekkers om er nog doorheen te roeren (mits het geen natte groenten zijn als bijvoorbeeld prei of champignons!!).