Aardbeiensalade met Rucola (bij)

Voor 4 personen.

Herkomst recept: ?

  • 100 gram rucola
  • 1 kropje radicchio (of anders 2 struikjes witlof)
  • 4 worteltjes
  • 250 gram aardbeien
  • 2 ons Magor (een kaas bestaande uit laagjes Gorgonzola en Mascarpone)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels goede balsamicoazijn
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • zout en peper

Was en droog de rucola en de radicchio. Schrap de worteltjes en snijd ze in plakjes. Was de aardbeien, dep ze droog en snijd ze in plakjes. Rooster de pijnboompitjes op middelhoog vuur in een droge koekenpan tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Leg de rucola en radicchio op een mooie schaal. Verdeel er de wortelplakjes over en de plakjes aardbei. Snij de Magor in blokjes en verdeel die erover. Besprenkel met goede olijfolie en goede balsamico-azijn en strooi er tot slot de pijnboompitjes over, en wat grof zeezout en flink wat verse grof gemalen peper.