Applecake met yoghurt

Details

Categorie: Bakken - Zoet

Herkomst recept: de website van Ruger Bakt (waar je trouwens nog heel veel meer leuke en lekkere bakrecepten kunt vinden!)

Voor een springvorm van 22 centimeter doorsnede

INGREDIËNTEN: 

  • 135 gram bloem
  • 40 gram amandelmeel
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 135 gram suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 90 milliliter zonnebloemolie
  • 125 milliliter volle yoghurt
  • 3 eieren
  • een halve citroen
  • 2 grote appels
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 75 gram abrikozenjam

 

RECEPT:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een springvorm van 22 centimeter doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe bloem, amandelmeel, bakpoeder (even zeven als er klontjes in zitten), zout, suiker en ½ theelepel kaneel in een kom en meng goed. Voeg vervolgens zonnebloemolie, yoghurt en de fijne rasp van de halve citroen toe en roer goed door. Vang het sap van de halve citroen op en zet even apart want dat gebruik je later. Voeg nu één voor één de eieren toe en klop met een garde na elk ei een halve minuut tot het ei goed wordt opgenomen en je een luchtig beslag krijgt. Giet het beslag in de springvorm.

Was de appels en droog ze. Verwijder klokhuizen en snijd de appels in partjes van een halve centimeter dik. Doe het citroensap met de suiker en de kaneel in een kom. Meng de appelpartjes hier doorheen tot ze allemaal bedekt zijn met de kaneelsuiker. Rangschik de partjes in een mooi patroon op het beslag. Bak de taart in 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake iets afkoelen en verwijder de rand van de springvorm.

Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en roer deze los. Bestrijk de cake met de warme jam voor een mooie, glanzende bovenkant. Laat verder afkoelen, haal uit de vorm en zet op een mooie schaal.

 

Wat een lekkere cake! En zo gemakkelijk en snel te maken, een kwestie van afwegen, mengen en even kloppen. Het schillen en draperen van de appels is het meeste werk. De cake is heerlijk zacht en smeuïg, zoet en toch ook fris, hier zeker een cake die ik vaker ga bakken!

Ik gebruikte wat meer appels dan in het recept maar dat komt omdat ik kleine appeltjes had. En op de foto zie je een wat andere kleur van appels maar dat komt omdat ik ook 2 roodvlezige appeltjes gebruikte).

 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief