Auberginecalzone

Details

Categorie: Bakken - Hartig

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 3 grote of 4 kleine aubergines, in blokjes
  • 2 grote gesnipperde uien
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 gram gedroogde tomaten op olie uit pot, uitgelekt en in stukjes
  • 1 spaanse peper, ontdaan van zaad en zaadlijsten en ragfijn gesneden
  • 2 theelepels verse fijngehakte tijm
  • 150 gram mozzarella in blokjes
  • zout / peper
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Voor het deeg:

  • 450 gram wit broodmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1,5 theelepel gedroogde gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • mespunt suiker
  • 3 deciliter warm water

Recept:

Maak het deeg door de genoemde ingrediënten voor het deeg te mengen en 10 minuten te kneden. Doe het deeg in een ingevette kom en doe er een theedoek overheen. Laat rijzen tot dubbele grootte. Heel handig natuurlijk om hiervoor de broodbakmachine te gebruiken en kies dan voor het “maken van deeg”. Een pak wittebroodmix uit de supermarkt, en gemaakt volgens aanwijzingen op de verpakking is een derde mogelijkheid..

Verwarm de oven voor op 225 graden. Fruit de uien in wat olijfolie zacht en glazig. Voeg aubergines, knoflook, gedroogde tomatenstukjes, tijm, het pepertje, zout en peper toe en bak het geheel nog 10 minuten. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk uit tot een cirkel van 18 centimeter doorsnede. Verdeel het mengsel over de helft van elke cirkel, maar laat een rand van 2,5 centimeter vrij. Bestrooi de vulling met de mozzarellablokjes en de geraspte Parmezaanse kaas.

Bevochtig de randen van het deeg met wat water, vouw het deeg over de vulling en druk de randen deeg goed op elkaar aan. Prik in elke calzone 1 gaatje (zodat stoom kan ontsnappen). Leg de calzones op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de resterende olie. Bak de calzones in 20 minuten goudbruin.

 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief