Dessert met kokos en rabarber

Ingredienten

  • 300 gram rabarber
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 1 blikje kokosmelk van 400 cc
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels suiker

Details

(3 beoordelingen)

Bron: BBC GoodFood
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 180 minuten
Totale tijd: 195 minuten
Voor: 4 personen
Categorie: Dessert
Soort keuken: Mengelmoes

Wat is dit makkelijk te maken! En een lekker fris dessert! Het is zo gemakkelijk dat het binnen 10 minuten klaar was, het enige wat nodig was was tijd om af te koelen en vervolgens te koelen en op te stijven.

Ik ga de manier van het koken van de rabarber, waarbij de stukjes rabarber zacht en gaar zijn en toch heel blijven, sowieso onthouden. Want wij vinden het op deze manier heel lekker, nog heel maar wel zacht, en prachtig van kleur, en door slechts enkele minuten te koken in een siroopje. 

Instructies

Stap 1: Voor de 'pudding'

Leg de 2 blaadjes gelatine in een bakje water en laat 5 minuten goed onder water staan. Maak het blikje kokosmelk open en giet de inhoud in een steelpan. Voeg 2 eetlepels suiker toe en breng op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur uit. Knijp de gelatine uit zodat het meeste water weg is en voeg toe aan de nog warme kokosmelk, roer met een garde door elkaar tot de gelatine is opgenomen. Verdeel het mengsel over glazen of schaaltjes, laat afkoelen en zet vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Voor de rabarber

Breng in een pan de 4 eetlepels suiker met 3 eetlepels water aan de kook. Voeg de vanille-essence toe. Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes van ongeveer 6 centimeter lang en 1,5 centimeter breed. Voeg de rabarber stukjes toe aan aan de vanillesiroop. Roer regelmatig en laat op middelhoog vuur in ongeveer 3 tot 5 minuten gaar sudderen. De rabarber moet zacht zijn maar nog niet uit elkaar vallen. Zodra dat moment is aangebroken (je ziet dan dat de stukjes nog heel zijn maar wat romig/schuimig worden) het haal je de pan van het vuur en zet je de pan in een laag koud water water (zodat de garing stopt). Laat vervolgens verder afkoelen in de koelkast.

Stap 3: Serveren

Haal na minimaal 3 uur de glazen/schaaltjes uit de koelkast, de 'kokospudding' moet zacht zijn maar wel gebonden, ietwat wiebelig (een klein beetje zoals pannacotta maar iets zachter). Schep voorzichtig wat stukjes afgekoelde rabarber op de kokoscrème plus wat van de ondertussen gebonden siroop/saus. Serveer koud.

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief