Frisse Rabarbercake

Ingredienten

  • 200 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • een snufje zout
  • 25 gram suiker om te bestrooien
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eieren
  • 100 gram volle kwark
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 400 gram rabarber (schoon gewogen)

Details

Bron: Caroline Brouwer
Voorbereiding: 25 minuten
Kooktijd: 55 minuten
Totale tijd: 80 minuten
Categorie: Bakken - Zoet
Soort keuken: Mengelmoes

Dit was hier een heerlijke cake, en zo ontzettend makkelijk en snel te maken, als je alle ingrediënten afgewogen klaar hebt staan is het simpelweg de mixer aanzetten en om beurten alle ingrediënten toevoegen en mixen. De rabarber gaat rauw op/in de cake, al te dikke stengels kun je daarom beter ook in de lengte doorsnijden. Ik had geen kwark in huis en ik heb daarvoor in de plaats 100 gram dikke Griekse yoghurt gebruikt, ging ook prima en was ook heerlijk. Erg makkelijk en lekker dus, lekkere fris smaak, en de kwark of yoghurt maakt het lekker smeuïg.

Instructies

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte. Vet de zijkanten van een vorm in met boter en beleg de bodem met bakpapier. Voor het recept gebruik je officieel een brownievorm van 18 x 28 centimeter maar aangezien ik die niet had gebruikte ik een gewone ronde springvorm met een diameter van 24 centimeter. Het enige lastige met zo'n ronde vorm is het feit dat het er in een vierkante of rechthoekige vorm wat mooier uitziet maar verder werkt het ook prima.

Stap 2: Voor het beslag

Klop met een mixer de zachte boter met de suiker, het snufje zout en het vanille-extract licht en romig. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe, en blijf na elk ei 1 minuut met de mixer kloppen tot het ei goed is opgenomen voor je het volgende ei toevoegt. Voeg daarna de kwark toe, roer dat nog even, en meng vervolgens het zelfrijzend bakmeel erdoor. Verdeel het beslag in de vorm en strijk het zoveel mogelijk glad en overal even dik. Snijd de rabarberstengels in de maat zoals je ze in de vorm wilt leggen, snijd erg dikke stengels in de lengte doormidden zodat ze allemaal goed kunnen garen. Verdeel de stukjes rabarber over het beslag, en druk ze een klein stukje in het beslag. Strooi er de 25 gram suiker over.

Stap 3: Bakken

Bak de cake 50 tot 55 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot de cake goudbruin en gaar is. Controleer de gaarheid vanaf ongeveer 45 minuten even met een satéprikker (die moet schoon en droog uit de cake komen). Laat de cake in de vorm afkoelen.

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!