Meloensoep met kaneelvingers (dessert)

voor 6 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 2 rijpe oogmeloenen
  • 1 deciliter witte wijn (of indien kinderen aanwezig wit druivensap)
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 limoen
  • mespunt kaneel
  • boragebloempjes
  • 1 ei
  • 1,5 deciliter volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 sneetjes wit casinobrood, zonder korst, elk in 4 repen
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel

Recept:

Pureer de meloen met witte wijn of druivensap in een blender. Snijd de helft van de limoen in 6 dunne plakjes, pers de andere helft boven het meloenmengsel uit. Roer het mespunt kaneel, poedersuiker en het limoensap door het meloenmengsel. Koel wegzetten. Voor de kaneelvingers: klop in een kom het ei, met de melk, vanillesuiker an kaneel. Wentel de repen wittebrood door dit mengsel tot ze helemaal doordrengt zijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de broodrepen op middelmatig vuur rondom lichtbruin en knapperig. Haal de repen uit de pan en bestrooi ze met kristalsuiker. Giet de meloensoep in 6 kommen, garneer met de boragebloempjes en geef er de kaneelrepen bij.