Ovenschotel met aardappel en tomaat (hoofd)

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien, in ringen gesneden
  • 750 gram aardappelen, geschil en in dunne plakjes gesneden
  • 400 gram tomaten, in plakjes
  • zout en peper naar smaak
  • 75 gram cheddar kaas, geraspt
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels basilicum, in stukjes gescheurd
  • 4 eetlepels water

Recept:

Oven voorverwarmen op 180 graden. Vet een ovenschaal ruim in met olijfolie. Leg 1/3e  deel van de uienringen op de bodem. Daarop om en om, dakpansgewijs, 1/3 deel van de aardappelschijfjes en 1/3 deel van de tomatenplakjes. Druppel op elke laag aardappel wat olie en maak op smaak met zout en peper. Strooi op elke laag tomaat 1/3 deel basilicum en 1/3 deel van beide kaassoorten. Herhaal dit nog 2 keer. Eindig met om en om dakpansgewijs aardappelplakjes en tomatenplakjes. Daarop de laatste olie en geraspte kaas. Sprenkel het water over het gerecht, dek het af met alufolie en bak het 40 minuten in de oven. Verwijder dan de alufolie en bak het gerecht nog 20 minuten tot de kaas goudbruin is. Strooi er bij het serveren de laatste basilicum over.