Pasta met palmkool en knolvenkel

Details

(1 beoordelingen)

Categorie: Hoofdgerecht

Hoofdgerecht voor 2 personen

Herkomst recept: (met wat kleine aanpassingen m.b.t. hoeveelheid groenten): Love & Lemons

 

INGREDIËNTEN:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 1 knolvenkel
  • 3 tenen knoflook
  • 8 blaadjes verse salie
  • zout en peper naar smaak
  • chilivlokken of chili-olie naar smaak
  • 150 gram pasta naar keuze (ik gebruikte volkorenspaghetti)
  • een scheutje witte wijn
  • ongeveer 15 tot 25 palmkoolbladeren (afhankelijk van de grootte)
  • 8 gedroogde tomaten op olie
  • 1 handvol walnoten
  • 2 eetlepels citroensap
  • optioneel versgeraspte Parmezaanse kaas of Pecorino

 

RECEPT:

Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze licht kleuren en knapperig worden. Laat afkoelen, hak ze grof en zet apart.

Pel de ui en de teentjes knoflook. Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Hak de salieblaadjes fijn. Maak de knolvenkel schoon, verwijder de harde kern en snijd de ‘rokken’ in dunne reepjes.

Verhit de olijfolie in een braad- of hapjespan en voeg de ui, salie en knoflook toe. Bak in enkele minuten op laag vuur tot de ui glazig maar niet bruin is. Voeg dan de knolvenkel toe en schep dit een paar keer op middelhoog vuur om. Blus met de witte wijn (als je die niet hebt of wilt gebruiken kun je eventueel ook gewoon wat water gebruiken). Laat dit op laag vuur een kwartiertje smoren tot de venkel gaar is.

Maak ondertussen de palmkoolbladeren schoon, was ze en ris ze van de dikke nerf (die nerf wordt uiteraard niet gebruikt). Snijd de palmkoolbladeren in dunne reepjes en voeg toe aan het knolvenkelmengsel.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng de palmkool/knolvenkel op smaak met zout en peper en wat chilipoeder,-vlokken of -olie. Laat ongeveer 10 minuten sudderen tot de kool gaar, en het vocht verdampt is.

Hak de gedroogde tomaten fijn.

Wanneer de palmkool gaar is voeg je de gehakte gedroogde tomaten toe, plus 2 eetlepels citroensap. Proef nog even en maak eventueel verder op smaak. Giet de pasta af en meng het palmkoolmengsel erdoor. Meng de gehakte walnoten erdoor. Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino.

 

Nou, wat was dit lekker zeg! Ik had vooraf mijn bedenkingen over de combinatie van knolvenkel en palmkool en de combinatie van gedroogde tomaatjes en gehakte walnoten. Maar dat was ongegrond, wij vonden het allebei erg lekker en gaan het zeker vaker maken! Het is ook nog eens makkelijk te maken, eigenlijk kun je al beginnen met het bakken van de uien en voeg je telkens weer ingrediënten toe terwijl je het volgende snijdt en tussendoor een pan met water opzet voor de pasta. Het stond hier binnen een half uur op tafel.

Met de kaas is het vegetarisch, zonder de kaas is het ‘vegan’. Er was alleen 1 ding (en wij ervaren dat wel vaker): het recept was met 200 gram pasta voor 4 personen maar wij aten het met 150 gram pasta samen schoon op 🙂 . Ik heb dat al in het recept aangepast. Oh ja, als je geen palmkool hebt denk ik dat het ook heel lekker is met boerenkool.

 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!