Pasta met venkel en cherrytomaten

Ingredienten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote venkelknol
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1 grote pot tomatensaus
  • 1 kleine rode peper (of naar smaak)
  • 1 afgestreken theelepel gerookt paprikapoeder
  • 200 gram pasta naar keuze
  • 500 gram cherrytomaten
  • zout en peper naar smaak
  • Wat fijngesneden groen blad van de knolvenkel
  • Parmezaanse kaas om te bestrooien

Details

(3 beoordelingen)

Bron: Joorkitchen
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Voor: 4 personen
Categorie: Hoofdgerecht
Soort keuken: Mengelmoes

Ik kon zoveel cherrytomaatjes oogsten dat ik bedacht dat ik die wel eens in een pasta zou willen gebruiken. Ik zocht op internet en vond een leuk recept (zie link bij bronvermelding), maar ik heb het recept wel wat aangepast (ik had bijvoorbeeld geen burrata in huis en gebruik liever geen blikje tomatenpuree als ik mijn eigen tomatensaus heb, en ik gebruikte bijvoorbeeld wat gerookt paprikapoeder en venkelgroen in plaats van basilicum). Misschien leuk om beide recepten eens te proberen en te vergelijken, net een beetje anders maar allebei lekker.

Dit is een vegetarisch recept, als je dat liever niet wilt is 150 gram chorizo in kleine blokjes in deze pasta (meebakken met ui en knoflook) ook erg lekker. Als je chorizo wilt gebruiken kun je het gerookt paprikapoeder beter weglaten want anders wordt het te rokerig.

Wij vonden dit een heerlijk zomers recept!

Instructies

Stap 1: Voorbereiden

Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de knolvenkel en snijd de 'rokken' in reepjes. Was de cherrytomaten en verwijder de kroontjes. Snijd de peper in ragfijne reepjes.

Stap 2: Bakken/stoven

Verhit de olijfolie in een hapjespan en voeg knoflook en ui toe, bak op miet te hoog vuur in enkele minuten glazig. Voeg dan de reepjes venkel toe en bak ook dat nog enkele minuten mee. Voeg dan de ragfijn gesneden peper en het gerookt paprikapoeder toe en bak nog een minuutje mee. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg dan de pot tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook. Laat in ongeveer 20 tot 25 minuten zacht en gaar koken.

Stap 3: Serveren

Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de venkel-tomatensaus inkoken tot de gewenste dikte. Proef en smaak op smaak met zout en peper. Voeg de cherrytomaatjes toe en warm nog een minuutje mee. Giet de pasta af en meng met de pastasaus met cherrytomaten. Verdeel over 4 borden en bestrooi met het fijn gesneden venkelgroen en vers geraspte Parmezaanse kaas.

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief