Pasta met zalm en tomaat uit de oven

Ingredienten

  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1,5 eetlepel milde olijfolie
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 eetlepel fijngesneden verse basilicum
  • 2 blikken van 400 cc tomatenblokjes (= 800 gram)
  • 300 gram volkorenfusilli
  • 300 gram verse zalmfilet
  • 150 gram geraspte belegen kaas

Details

(5 beoordelingen)

Bron: Albert Heijn
Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Voor: 4 personen
Categorie: Hoofdgerecht
Soort keuken: Mengelmoes

Dit is geen ingewikkeld recept, maar wel heel lekker, en makkelijk te maken; de oven doet het meeste werk. Het kan hier komende zomer zeker een favoriet recept worden, wanneer we verse cherrytomaten en paprika’s van eigen tuin hebben, nu (januari) was het toch een klein beetje behelpen met paprikablokjes uit de vriezer en cherrytomaatjes uit de winkel. Nu was het heel lekker, komende zomer verwacht ik dus dat het een smaakbommetje wordt met verse groenten uit eigen tuin :-). En dan zie ik ons zomaar met een glas koele witte wijn op het warme terras zitten terwijl deze schotel in de oven staat!

Ik heb zelf iets minder pasta gebruikt en juist iets meer ui, paprika en cherrytomaatjes omdat we heel graag groenten eten en niet teveel koolhydraten willen eten.

p.s.: de zalm is lekker in de pasta maar de smaak van zoete paprika, hartige tomaat en kaas is sterker. Ik ga dit zeker ook eens maken zonder zalm, dan is het ook nog eens vegetarisch.

Instructies

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de cherrytomaatjes. Snijd de basilicum fijn (houd eventueel een paar blaadjes apart voor garnering). Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 2 x 2 centimeter.

Stap 2: Bakken/stoven

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de paprika toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur mee. Halveer de cherrytomaatjes. Voeg de blikken tomatenblokjes samen met de gehalveerde cherrytomaatjes en de basilicum toe. Breng de saus aan de kook en laat 10 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3: Oven

Giet de pasta af en meng samen met 3/4e van de kaas door de saus. Schep de blokjes zalm erdoor en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak ongeveer 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Bestrooi eventueel met nog wat blaadjes basilicum en serveer in de ovenschaal.

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief