Preistamppot (bij)

4 personen

Herkomst recept: Allerhande

Ingrediënten:

  • 1 kilo aardappelen
  • 500 gram prei in dunne ringetjes
  • 4 gedroogde tomaatjes op olie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout / peper
  • 3 takjes peterselie
  • 125 ml crème fraîche

Recept:

De gedroogde tomaatjes droogdeppen en in kleine stukjes snijden. Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. In een pan olie verhitten, aardappelblokjes, preiringen en stukjes gedroogde tomaat 2 minuten zachtjes bakken. 1 tot 2 deciliter water en zout en peper toevoegen en met het deksel op de pan het aardappelmengsel in 15 minuten gaar smoren. Deksel van de pan halen en mengsel in laten koken tot bijna droog. Met pureestamper stampen, crème fraîche en peterselie erdoor roeren tot een smeuïge puree. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.