Rabarbarakaka

Ingredienten

  • 400 gram rabarber, schoon en in stukjes
  • 125 gram zachte boter
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren (maat L)
  • 150 gram tarwebloem (gezeefd)
  • 2 theelepels bakpoeder (gezeefd)
  • 25 gram amandelschaafsel
  • wat extra kristalsuiker om te bestrooien

Details

Bron: Janny de Moor
Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 70 minuten
Categorie: Bakken - Zoet
Soort keuken: IJsland


Ik zag dit recept ergens in 2012 in dagblad Trouw staan, het is een recept dat oorspronkelijk uit IJsland komt. Het is heel makkelijk te maken en heerlijk van smaak. Omdat het al zo lang geleden is dat ik het maakte heb ik er slechts één lelijke foto van; als ik het nu zou maken (en dat is deze cake zeker waard!) zou ik zou ik de rabarberstukjes anders verdelen en ook iets in het deeg duwen zodat het wat zachter wordt door het beslag dat eromheen zit. Kijk vooral op de website van Janny de Moor zelf voor een mooiere foto van een mooiere maar ongetwijfeld net zo lekkere cake :-). 

Instructies

Stap 1: Voorbereiden

Voor een bakvorm van 22 centimeter doorsnede met een opstaande rand. Vet de vorm in en bestuif die licht met wat bloem. Overgiet de rabarberstukjes met kokend water en laat dit 1 tot 2 minuten staan. Dan afgieten en in een zeef laten uitlekken. Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.

Stap 2: Voor het beslag

Klop in een kom met een mixer of garde de suiker met de boter tot een lichte crème. Voeg een ei toe en een lepel bloem en meng verder. Herhaal dit tot alle drie de eieren zijn opgenomen in het mengsel en voeg dan de rest van de bloem toe en het bakpoeder en spatel dat er luchtig doorheen (niet meer mixen of kloppen). Wrijf met je vingers het amandelschaafsel wat fijner/kleiner en meng ook dat luchtig door het beslag.

Stap 3: Bakken en serveren

Doe het beslag in de vorm en strijk het gelijkmatig uit over het oppervlak. Leg de uitgelekte rabarberstukjes op het beslag. Bak de cake in ongeveer 40 minuten in het midden van de oven. Direct daarna uit de oven halen, direct bestrooien met wat suiker, 10 minuten laten staan en dan uit de vorm halen en bestrooien met nog wat suiker. Op een rooster of schaal verder af laten koelen.

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief