Rabarbarakaka (bakken)


Herkomst recept: dagblad Trouw, Janny de Moor, juni 2012)

Ingrediënten:

  • 400 gram schoon gewogen rabarberstengels, in stukjes gesneden
  • 125 gram zachte boter
  • 100 gram suiker
  • 3 grote eieren
  • 150 gram tarwebloem, gezeefd
  • 2 afgestreken theelepels bakpoeder, gezeefd
  • 25 gram amandelschaafsel
  • wat extra kristalsuiker om te bestrooien

Rabarbarakaka

Recept:

Overgiet de rabarberstukjes met kokend water en laat dit 1 tot 2 minuten staan. Dan afgieten en in een zeef laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 175 graden, gebruik een vorm van 22 centimeter, met opstaande rand, vet de vorm in met wat boter en bestuif daarna licht met bloem. Klop in een kom met een mixer of garde de suiker met de boter tot een lichte crème. Voeg een ei toe en een lepel bloem en meng verder. Herhaal dit tot alle drie de eieren zijn opgenomen in het mengsel en voeg dan de rest van de bloem toe en het bakpoeder en spatel dat er luchtig doorheen (niet meer mixen of kloppen). Wrijf met je vingers het amandelschaafsel wat fijner/kleiner en meng ook dat luchtig door het beslag. Doe het beslag in de vorm en strijk het gelijkmatig uit over het oppervlak. Leg de uitgelekte rabarberstukjes op het beslag. Bak de cake in 35 minuten in het midden van de oven. Direct daarna ui de oven halen, bestrooien met suiker en af laten koelen.