Rijst met Spinazie en tomaat (hoofd)

Voor 4 personen

Herkomst rcept: ?

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
  • 300 gram basmatirijst
  • 5 grote vleestomaten
  • 1 theelepel ketoembar (korianderpoeder)
  • 1/2 theelepel djinten(komijnpoeder)
  • 2 zomerwortelen
  • 300 gram spinazie
  • 150 gram cashewnoten, in een droge koekenpan geroosterd
  • Zout, peper
  • 1 liter groentebouillon (zelf gemaakt of van tablet)

Recept:

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot alles glazig is. Kruis de tomaten in, dompel ze 20 seconden in kokend water en verwijder dan de velletjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schrap de worteltjes en snijd ze in blokjes. Voeg de rijst toe aan het uienmengsel, samen met de ketoembar en djinten, en bak het een minuut al omscheppend mee. Voeg dan de ontvelde tomatenblokjes erbij, de wortelblokjes en de groentebouillon. Doe het deksel op de pan en laat dit mengsel in ongeveer 20-25 minuten gaar smoren. Leg dan de spinazie op de rijst, met deksel op de pan nog 3 minuten laten garen. Deksel van de pan halen en alles goed omscheppen. Proeven en op smaak brengen met zout en peper. Op de borden scheppen en de cashewnoten erover strooien.