Roerbak van bacon, aardappel en snijbiet (hoofd)

Voor 4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 400 gram aardappelen
  • 250 gram bacon, alleen het magere, het vet weggesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 deciliter groentebouillon (van tablet)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1,5 theelepel verse, fijngesneden tijm
  • 200 gram snijbiet
  • 75 gram Parmezaanse kaas

Recept:

Schil en was de aardappelen en kook ze vervolgens in ongeveer 10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken, iets afkoelen en snijd ze dan in blokjes. Was de snijbiet en snijd ze in grove stukken of repen. Snijd de magere bacon in reepjes, verhit de olijfolie in een pan en bak de baconreepjes tot ze iets knapperig worden. Voeg dan de gesnipperde ui, bruine suiker en knoflook toe en bak dit nog 3 minuten. Voeg dan de aardappelblokjes toe en bak dit nog een paar minuten tot ze een lichtbruin zijn. Doe nu de snijbiet en tijm erbij en de bouillon en laat dit in ongeveer 6 of 7 minuten op hoog vuur snel verdampen en garen. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met krullen Parmezaanse kaas.