Stamppot met witlof en brie (hoofd)

4 personen

Herkomst recept: ?

Ingrediënten:

  • 1250 gram aardappelen
  • 350 gram brie
  • zout, peper
  • 1 deciliter warme melk
  • 600 gram witlof, in dunne reepjes gesneden
  • 100 gram geschaafde amandelen
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie

Recept:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder van de brie het meeste van de witte buitenkant en snij de kaas in kleine blokjes. Kook de aardappelen in water met wat zout in 15 minuten gaar. Giet de aardappelen af, stoom ze droog en maak er met de melk puree van. Meng de brie, witlof en peterselie er doorheen. Doe de stamppot in een overschaal en strooi er het amandelschaafsel over. Zet de schaal 10 minuten in de oven tot het amandelschaafsel mooi bruin en krokant is.