Veldsla-salade met manchego en sinaasappel
Details
Categorie: Bijgerecht
Soort keuken:
Nederlands
Herkomst recept: Allerhande
voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 sinaasappels
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel grove mosterd
- zout / peper
- 100 gram manchego kaas, in schilfers geschaafd
- 1 witlofstruik, in dunne plakjes gesneden
- 150 gram veldsla
- 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
Recept:
Sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees (tot je geen “wit” meer ziet). Met een scherp mesje (boven een kom) de plakjes vruchtvlees tussen de vliesjes vandaan snijden. Het opgevangen sinaasappelsap met de olie, azijn, honing en mosterd tot dressing roeren, eventueel op smaak brengen met zout en peper. De sinaasappelpartjes mengen met de witlofplakjes, veldsla”roosjes” en manchegokaas. Dressing erdoor mengen en bieslook erover strooien. Manchego is een pittige schapenkaas die je eventueel kunt vervangen door Parmezaanse kaas of Pecorino (of een andere pittige harde kaas).