Sambal idjoe

handig voor de laatste, onrijpe pepers van het seizoen

voor 3 potjes van 200 gram

Ingrediënten:

  • 400 gram onrijpe (groene) pepers, zonder zaden
  • 6 grote sjalotten
  • 3 grote tenen knoflook
  • 3 schijfjes djahé (gember)
  • 3 eetlepels olie
  • 1 x 1 centimeter trassi
  • 4 flinke eetlepels pindakaas
  • 4 flinke eetlepels stroop
  • 3 eetlepels sojasaus (Ketjap Asin)
  • sap van 1 limoen

Recept:

Pel sjalotten, djahé en knoflook en hak ze samen met de schijven djahé en de pepers (zonder zaden) fijn in een keukenmachine. Verhit de olie in een pan en doe dit mengsel erbij. Schep alles goed om en laat het zachtjes fruiten en garen, minimaal 20 minuten. Voeg dan de pindakaas, stroop, ketjap en limoensap toe en laat dit nog 15 minuten flink doorkoken.

Schep de sambal in met kokend water en soda schoongemaakte potten, sluit ze af en laat ze ondersteboven afkoelen. 12 maanden houdbaar.