Lemoncurd

Details

Categorie: Bakken - Zoet

herkomst recept: als een deel van een ander recept van Angelique Schmeinck op 24-kitchen

Ingrediënten (voor 2 bakjes of potjes van ongeveer 300 cc inhoud)

  • 3  eieren
  • 250 g suiker
  • 3  citroenen
  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur

Blauwe bessencake met lemoncurd

Recept:

Was de citroenen goed en rasp de schil eraf (alleen het geel, het wit is bitter!). Snij de citroenen doormidden en pers het sap uit de citroenen, zeef het en zet apart.

Roer in een lage pan de eieren met de suiker goed, klop tot het al iets gaat schuimen. Voeg dan citroenrasp, citroensap en de boter toe.

Zet de pan op middelhoog vuur en blijf constant roeren (anders krijg je klontjes). Zet, als het mengsel heet wordt, het vuur lager, en blijf roeren. En dit doe je ongeveer 10 minuten lang, het mengsel tot rond het kookpunt houden maar zeker niet hard laten borrelen, constant roeren tot de massa gaat binden.

Na 8 tot 10 minuten is het mengsel zo dik als gewone yoghurt. Zet het vuur uit en giet de warme massa in 1 of 2 kommen. Laat afkoelen en bedek het dan met een laagje huishoudfolie zodat het niet kan uitdrogen. Bewaar (maximaal 2 weken) in de koelkast tot gebruik.

Serveer de lemoncurd bij cake, ijs of andere desserts of gebak.

Blauwe bessencake plakje

Niets met de tuin te maken misschien, maar wel erg lekker :-)! En ik maakte deze lemoncurd als toevoeging bij deze Blauwe bessencake, en die bessen kwamen wel uit eigen tuin. Het was een erg lekkere combinatie. En zo gemakkelijk te maken dat ik het apart bij de recepten wil plaatsen, en zo lekker dat ik het zeker ook voor andere desserts ga gebruiken. 

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief