Salade Caprese

Ingredienten

  • 1 kilo lekkere tomaten (of zoveel je wilt en hebt)
  • 2 bollen mozzarella (bij voorkeur verse buffelmozzarella)
  • een klein handje basilicumblaadjes, in fijne reepjes gesneden
  • Extra vierge olijfolie
  • Balsamicoazijn van goede kwaliteit

Details

(1 beoordelingen)

Bron: Tuinbuurvrouw Laura Farinacci
Voorbereiding: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Voor: 4 personen
Categorie: Bijgerecht
Soort keuken: Italiaans

Oftewel; de makkelijkste, snelste en lekkerste tomatensalade :-). Ik maakte deze tomatensalade eens samen met tuinbuurvrouw Laura die van Italiaanse komaf is. Zij eet deze salade in de zomermaanden heel vaak (en wij ook sinds ik het heb gezien en geproefd). Eigenlijk is het ook helemaal geen recept, het is het samenstellen van ingrediënten (en omdat het zo simpel is, is het extra belangrijk dat je mozzarella, olijfolie en balsamicoazijn van goede kwaliteit gebruikt. Maar samen met heerlijke tomaten van eigen tuin is dit de lekkerste tomatensalade voor een warme zomeravond (en ook heel snel te maken, slechts wat snijden en besprenkelen, meer is het eigenlijk niet).

Deze salade wordt ook wel een Salade Caprese genoemd, maar als je op internet naar dat recept zoekt vind je ook veel recepten waar bijvoorbeeld nog zout en peper worden gebruikt, of knoflook of pijnboompitjes. Met de beste tomaten, mozzarella, olie en azijn vinden wij dat echt niet nodig. Wij eten dan ook veel meer tomaten dan mozzarella in deze salade.

Wij kunnen dit ook als hoofdgerecht eten, met wat knapperig brood of focaccia, maar eigenlijk is het een voorgerecht (of een bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue). Heerlijk! Iets meer werk en tijd kostend maar ook heel lekker is trouwens deze ‘The Mothership Tomatosalad’ van Jamie Oliver. Lastig kiezen :-). Mmmm, het is geen wedstrijd, maar als we er maar één mogen kiezen denk ik dat we toch kiezen voor deze makkelijkste en lekkerste tomatensalade, door smaak, eigen tomaten en goede herinneringen.

Instructies

Stap 1: Voorbereiden

Laat de bollen mozzarella uitlekken en snijd ze in dunne plakjes. Zet apart. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes en zet apart.

Stap 2: Voor de salade

Was en droog de tomaten en verwijder de kroontjes. Snijd de tomaten in dunne plakken. Leg de plakken tomaat op een mooie schaal en leg er plakjes mozzarella tussen. Druppel er olijfolie en balsamicoazijn naar smaak over en bestrooi met de reepjes basilicum.

Beoordeel dit recept

Bedankt voor uw beoordeling, deze is goed verwerkt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief