Canestrino di Lucca

  • Plant: Stamtomaat
  • Tomaatsoort: Overige vormen
  • Kleur: Rood
  • Grootte: 7 tot 9 centimeter
  • Gewicht: 122 tot 382 gram
  • Opbrengst: Prima
  • Teeltduur: Middelvroeg

Deze tomaat doet me erg denken aan de Costoluto Genovese die ik een paar keer teelde. Ze hebben dezelfde onregelmatige vorm met diepe ribben die bijna aan een pompoen doen denken. Maar ook de andere eigenschappen hebben veel overeenkomsten.

De tomaten zijn zeer stevig, scheuren niet makkelijk, en zijn lang te bewaren (gemakkelijk meer dan een week). Op de 2e foto kun je zien dat de vruchtwand heel dik is, stevig en vlezig. Het sap dat je ziet is meer een gelei dan sap, de tomaat is vooral stevig en vlezig, bijna meer als een romatomaat dan een vleestomaat.

De smaak is goed, een volle tomatensmaak. Maar zonder het zoetje en zuurtje dat verse tomaten zo lekker maakt, en doordat ze niet zo sappig is, is ze vooral geschikt voor soepen en sauzen, hoewel ze in dunne plakjes gesneden en met een lekkere dressing wel heel lekker en decoratief is.

De opbrengst is prima, met 7 tot 9 vrij grote vleestomaten per tros. De planten waren hier gezond en groeikrachtig, ik kon begin oktober de laatste tomaat oogsten, de plant nog steeds redelijk gezond.

Ik kon 71 dagen na het uitplanten van de zaailingen in de kas de eerste rijpe tomaten oogsten, op 14 juli. En daarmee is ze een middelvroeg ras; geschikt voor de teelt in de kas, alleen in een mooie zomer heeft ze ook een goede kans van slagen in de buitenteelt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief